Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyitóoldal

Menüpontok

Cikkek

Hír - Vadkár, vendéghívás, őzbak 19.04.08.

2019.04.09

2019-04-08 20:12:44

Tisztelt Tagtársak, 

az alábbiakban tájékoztatunk Benneteket:
 
1./ A Vadásztársaságunk területén elindulhat mától a vadkárelhárító vadászat, a vetéseken, mezőgazdasági kultúrákon.
Szórón nem lehet vadászni továbbra sem, azok etetőként funkcionálnak, a vaddisznó kocát kíméljük, nem engedélyezett a vadászata. Lőhető a gím szarvas ünő, borjú.
 
2./ Vadkárelhárító vadászatokra lehet mától, alkalmanként, 1 fő vendéget hívni, térítésmentesen, aki a meghívó vadász felügyelete alatt vadászhat. Ne feledjétek a vendég vadásszal az első alkalommal az adatvédelmi hozzájáruló nyilatkozatot kitöltetni és a beíróban hagyni. (Adatvédelmi tájékoztató és az üres nyilatkozat is a beírókban megtalálható).
 
3./ Vetések a vadászterületünkön:
napraforgó: 4,5,6,8, II, III, IV. körzetekben, facélia: 1,10, lucerna: 11. Fokozottan veszélyeztetett vadkáras területeket a beírókban fogjuk kiírni.
 
4./ Őzbak vadászata
a./ Őzbak vadászat két részben fog indulni. Az első kör 2019. május 01-31-ig, azok részére, akik 2019. március és április hónapokban - az eddigi hagyományoknak megfelelően - aktívan részt vettek a vadkárelhárító-, hulladékgyűjtési munkákban. Nevüket az IB 2019. április 30-ig kiküldi. A többiek számára őzbak vadászata 2019 június 01-től lehetséges és természetesen az első körben lévő vadászok továbbra is vadászhatnak.
Mindenki figyelmébe ajánljuk, hogy vadkárelhárító munkára hétköznap is van lehetőség, a vadászmesternél vagy a hivatásos vadásznál lehet rá jelentkezni, illetve velük kell egyeztetni.
 
b./ Aki őzbakot hoz terítékre, köteles ebben a vadászati évben terítékre hozni 2 őz tarvadat, egy sutát és egy gidát, a szezonuknak megfelelően. Amennyiben ez nem teljesül, be kell fizetnie az elejtett őzbak trófeasúlyának megfelelő összeget.
 
c./ Csak az a vadásztárs ejthet őzbakot, akinek nincs tagdíj befizetési elmaradása, azaz befizette a 2018/2019 vadászati évre vonatkozó tagdíjat, és 2019. április 30-ig befizeti az idei tagdíj felét.
 
Vadászüdvözlettel....
 
br.Wesselényi Vt. Intéző Bizottsága
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 0

Vadkár helyzet!

2019.03.25

Tisztelt Vadásztársak,

 
ígéretünk szerint tájékoztatunk Benneteket, hogy a vetési, túrásos vadkár megjelent a XIII. és XIV. körzetben. Továbbá a hűtőházi beíró könyvhöz tartozó körzetekben is jelentkezett túráskár (főleg a lucerna vetés 1-es körzetében), így itt elindulhat a vaddisznó tagsági vadászata, melyből a süldő és a kan lőhető. Kocát nem lehet lőni, szórókon már nem lehet vadászni.
A vadkár alacsony mértékére tekintettel, a tagsági vadászatot szeretnénk előnyben részesíteni, így a vendéghívás nem lehetséges.
 
Tájékoztatunk továbbá Benneteket, hogy a területünkön a szórók és a csapdák környékén, véletlenszerűen, vagyonvédelmi célból vadkamerák kerülhetnek kihelyezésre, a rongálások, a csapdázott állatok kiengedésének és elvitelének megelőzése, felderítése érdekében. Kérjük a segítségeteket abban, ha hasonló tevékenységet észleltek, jelezzétek a Vadászmesternek vagy a Hivatásos Vadásznak.
 
 
Eredményes vadászatot kívánva:
 
br. Wesselényi Vt. IB.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 0

Búcsúztatás...

2019.03.11

Tisztelt Vadásztársak!

A br. Wesselényi Vadásztársaság mély fájdalommal tudatja a Tagsággal, hogy Vigh János vadásztársunk átcserkelt az Örök vadászmezőkre. Búcsúztatására 2019. március 20-án, 16 órakor kerül sor az Új Köztemető szóróparcellájánál.

br. Wesselényi

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 1

Dúvadgyérités!

2019.02.14

Tisztelt Vadásztársak,
a kártevő gyérítési hét programja kapcsán, társas kártevő gyérítő vadászatot tartunk 2019. február 16-án szombaton, február 23-án szombaton és február 24-én vasárnap, melyre szeretettel várunk mindannyiótokat.
 
Emlékeztető: meghirdetett programban veszünk részt 2019.02.16-24 között, cél a vadászható szőrmés- és szárnyas kártevők gyérítése, mely lehetséges vadászattal, csapdázással és kotorékozással is.
 
A társas vadászatok között egyéni dúvadazásra is biztatunk benneteket, vendégeket lehet hívni.
A programhét 2019.02.24-én vasárnap fog zárulni, ahol - a héten esett - összes dúvadat terítékre tesszük és közös fényképet készítünk.
 
Első találkozónk 2019. február 16-án 08.00 órakor lesz a Nagytarcsai Templomnál. Az érkezők létszámának függvényében kerülnek a helyszínen kialakításra a csapatok. Szükség lesz hajtókra és elállókra egyaránt, sörétes fegyverekkel.
Ezen vadászat koordinátora Mátyók György.
 
Várunk Benneteket, vendégeitekkel együtt.
 
Vadászatra fel....
 
br.Wesselényi Vt IB
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 0

Tájékoztatás - több hír - 19.02.12.

2019.02.14

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 0

Vadászjegyek csoportos kiváltása

2019.01.22

Tisztelt Vadásztársak! 

Az idén is szeretnénk a vadászjegyek érvényesítését  csoportosan megoldani.

Azok a Vadásztársak , akik igénylik ezt a segítséget, azok február 10-ig adják le a vadászjegyüket Gödöllőn, Tábik Mihály vadásztársunk üzemanyag kútján,

vagy vegyék fel a kapcsolatot Mátyók György hivatásos vadászunkkal. A vadászjegy érvényesítés díja 25000 forint.

Azok a vadásztársak akik betöltötték a 70. életévüket, vagy az idén töltik be , ők nem fizetnek kamarai tagdíjat, nekik a vadászjegy 21000forint.

A vadászjegy kiváltásához szükség van egy nyilatkozat kitöltésére a vadászbaleset biztosításhoz. A nyilatkozat a benzinkúton és a hivatásos vadászunknál lesz elérhető.  

Üdv. br. Wesselényi IB.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 0

Tájékoztatás - ASP képzés online elérhetőségéről - 19.01.15

2019.01.16

Tisztelt Vadásztársak,
tájékoztatunk Benneteket a NÉBIH által a mai napon kiadott ASP e-learning - internetes - képzés lehetőségéről.

Lényege:
az ASP (afrikai sertés pestis) megjelenése miatti MAGAS kockázatú területeken csak az Országos Főállatorvos utasításával elrendelt az afrikai sertés pestissel kapcsolatos járványvédelmi továbbképzés (Járványügyi Vadászképzés) után lehet vadászati tevékenységet végezni.

A nagyszámú érdeklődés miatt, a NÉBIH elkészítette a képzés online változatát, így az érintett vagy az érdeklődő vadászok könnyebben, interneten keresztül is elvégezhetik a képzést, és azonnal megszerezhetik a Tanúsítványt.

A br. Wesselényi Vt területe jelenleg KÖZEPES besorolású, így a képzés elvégzése nem kötelező a tagjainknak.

Javasolt azonban azon Vadásztársaknak, akik más Vadásztársaságnál is vadásznak akár tagként, akár vendégvadászként, hogy végezzék el a tanfolyamot, mert csak ezzel a képzéssel lehet a MAGAS kockázatú területeken vadászni.

Lentebb bemásolva találjátok a NÉBIH tájékoztató levelét változatlan formában, benne az összes lényeges információval. Amennyiben kérdésetek lenne, bátran forduljatok az IB tagjaihoz.

Üdvözlettel:

br. Wesselényi Vt IB

****************************************************************************************************************************************************

Tisztelt Résztvevők!

 Az alábbiakban tájékoztatom Önöket, hogy az ASP járványügyi képzés vadászok számára c. e-learning képzés elérhető a NÉBIH távoktatási portálján, az EDU-n (http://edu.nebih.gov.hu).

Az EDU portál használata regisztrációhoz kötött, ehhez kérem, hogy a jogosultsági igényét megküldeni szíveskedjen elektronikus úton névvel és e-mail címmel együtt Palló Imola a NÉBIH képzési és szociális referense felé a palloi@nebih.gov.hu címre. Az egyéni jelentkezések mellett csoportos jelentkezést is elfogadunk egyéni adatokkal. Továbbá technikai kérdés esetén a fenti e-mail címen lehet segítséget kérni.

 Regisztrációt követően az első belépéskor a GDPR adatvédelmi előírása alapján a portál használatához szükséges az adatkezelési tájékoztató elolvasásával és az elfogadásával tud továbblépni.

 Az ASP járványügyi képzés vadászok számára kurzus a Kezdőoldalon az Ajánlott kurzusok menüpontból érhető el a kurzus nevére kattintva, vagy az közvetlenül az alábbi linken: http://edu.nebih.gov.hu/course/view.php?id=152.

 A képzés tananyaga a segédanyagokkal együtt elérhető online, illetve letölthető pdf formátumban is.

 Az online vizsgázni csak a tananyag elolvasását követően lehet 2019. január 14. és december 13. között. Sikeres vizsga után a tanúsítvány rögtön letölthető.

 Jó tanulást és sikeres vizsgát kívánunk!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 0

Változás az Intéző Bizottság berkeiben.

2018.12.11

Tisztelt Vadásztársak!

A megszaporodott tennivalók miatt az intéző bizottság megbízást adott a következő vadásztársainknak a feltüntetett pozíciókban, mint segítőknek: Dr. Csikós Gellért-titkár; Kabai Gyula-vadászmester; Juhász László-természetvédelmi felelős. A segítők a rendes IB tagok mellett látják el munkájukat a vadászati szezon végéig, további sorsukról a soron következő közgyűlés dönt majd. Kérem a Tisztelt Vadásztársakat, hogy a segítők munkáját is minden módon támogassák, hogy minél hatékonyabban végezhessék munkájukat.

Üdvözlettel,

br. Wesselényi IB 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 1

Tájékoztatás: tervszám, azonosító - 18.12.03

2018.12.03

Tisztelt Vadásztársak,

kettő hírt szeretnénk Veletek megosztani, s egyben szeretnénk kérni a segítségeteket.
 
1./
az alábbi táblázatban Tájékoztatunk Benneteket a még lőhető vadmennyiségről a tervünk teljesítéséhez:
 
Lőhető vadfaj Darab Diagnosztikai
Vaddisznó 27 7 (2 koca, 5 süldő)
Gím Bika 1  
Gím Tehén Nincs korlát  
Gím Borjú  5  
Őz suta 8  
Őz gida 14  
 
A vadászati hatóság előírása alapján 2019. február végéig kell a vaddisznó diagnosztikai tervet teljesítenünk, az elmaradás pénzügyi büntetés von maga után. Hátralékunk még 5 süldő (20-50 kg között) és 2 koca (50 kg felett). 2019. januártól a diagnosztikai  terv teljesítése elsőbbséget fog élvezni a Fiwi leadással illetve a tagi vásárlással szemben, kérjük ebben a segítségeteket. Kérjük továbbá, hogy diagnosztikai kilövések esetén vegyétek fel a kapcsolatot Gyurival, a megfelelő eljárás érdekében.
 
2./
A vadászati hatóság a tervünknek megfelelő mennyiségű nagyvad azonosítót bocsát a rendelkezésünkre, melyeket fel kell használnunk, és el kell velük számolnunk. Kérjük a ritkábban vadászó Tagtársainkat, ha valószínűsíthetően nem tudjátok felhasználni az azonosítókat, azt juttassátok vissza a beíróba. 
 
Vadászüdvözlettel...
 
br. Wesselényi Vt
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 1

Tájékoztatás, kérés!

2018.11.12

Tisztelt Vadásztársak,
három fontos hírt szeretnénk megosztani Veletek:
 
1./ A Vadászati Hatóság előírt számunkra is - néhány - a vaddisznó állományból, diagnosztikai vizsgálatra történő mintavételezés végetti kilövést. A kor-, ivar - és mennyiségi célszámokat a beíró könyvnél találjátok, felragasztva. Kérjük a segítségeteket, hogy mielőbb tudjuk ezeket az előírásokat teljesíteni, mert ennek hiányában a Hatóság bírságolni fogja a Társaságunkat. Terítékre hozást követően kérjük keressétek a hivatásos vadászunkat az adminisztráció és a mintavételezés végett.
 
2./ Örömmel értesítünk Benneteket, hogy a Vadászati Hatóságtól engedélyt kaptunk további egy - fiatal - gím bika kilövésére, így jó vadász-szerencsét kívánunk a sikeres elejtéshez.
 
3./ Szeretnénk a jövőben, havi rendszerességgel - hó elején - tájékoztatni Benneteket a vadászati idényben még elejthető vadfajokról és a még hátralévő mennyiségekről, ezzel is biztosítva, hogy mindenki sikeresen tudjon a számára fontos vadfajra vadászni. Az adatok tájékoztató jellegűek, érdeklődés esetén kérjük keressétek Gyurit az aktuális részletek miatt.
 
 
Még lőhető
2018 nov - 2019. febr

Gim bika - fiatal

1
Gim tehén nincs felső korlát
Gim borjú nincs felső korlát

Őz suta

12

Őz gida

14

Vaddisznó összesen

34
 
Biztatunk mindenkit továbbra is a szőrmés- és szárnyas kártevők gyérítésére.
 
Vadászüdvözlettel...
 
br. Wesselényi Vt.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 0

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Következő »