Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tájékoztatás - több hír - 19.02.12.

2019.02.14

Tisztelt Vadásztársak,

néhány aktualitásról szeretnénk Benneteket tájékoztatni.

 

1./ szeretnénk először is megköszönni minden érintettnek, hogy a nagyvad azonosító leadással kapcsolatos IB kérésnek eleget tett. Hisszük, hogy fegyelmezett közösségként tudunk a jövőbe sikereket elérni.

 

2./ Kártevő gyérítési hét indul a Tájegységi Fővadász felhívására 2019.02.16-24 között, melyben több vadásztársaság is nevezhet. A br.Wesselényi Vt. szeretne indulni, ezért kérjük az aktív részvételeteket, hisszük, hogy megmutathatjuk Csapatként is az összetartásunkat és a vadászati/csapdázási eredményességünket.

  A felhívás főbb részletei:

- kiemelt feladatként kezeljük a vadászható ragadozó fajok állományának gyérítését, amibe vonjuk be a hivatásos vadászt és a sportvadászokat is,

- csapdázás, kotorékozás és lesvadászat mellett február 16-17 és 23-24 hétvégi napokon ahol lehet tartsunk kártevő gyérítési társasvadászatot,

- készítsünk terítékfotót, fotódokumentációt, darabszámjelentést és küldjük meg a Tájegységi Fővadásznak,

- szárnyasok lábait, szőrmések mindkét fülét kell leadni.

 

Az elejtett dúvadakat egészben a hűtőházban - elkülönítve - tároljuk, és a program végén, azaz február 24-én összesített terítékfotót készítünk.

 

Kérjük jelezzétek részvételi szándékotokat - akár egyéni dúvadazásban, akár társas szervezésben való részvételre - Gyurinak, Juhász Lacinak vagy Sárvári Janinak (Gyuri nem lesz elérhető február 17-18-19), illetve vegyetek részt minél aktívabban ebben az időszakban a vadászatban. Vendéghívás díjmentesen lehetséges, ha beírjátok a beírókönyvbe, hogy dúvadazás. Ekkor nagyvad értelemszerűen nem lőhető. Hamarosan további információkat is tudunk küldeni.

 

3./ Vadhúsvizsgáló tanfolyam indul Pest megyében, jelentkezni önállóan is lehet a költségek megfizetése mellett. Érdeklődésetek esetén megküldjük a jelentkezési lapot a részetekre email-en.

 Felhívás:

A Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Földhivatali, Növény- és Talajvédelmi, Erdészeti Főosztálya, mint illetékes élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatóság és az Országos Magyar Vadászkamara Fővárosi és Pest megyei Területi Szervezete, 2019. április vagy május hónapban képesített vadhúsvizsgálói tanfolyamot és azt követően vizsgát tervez tartani a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének Központjában (1021 Budapest, Budakeszi út 91.)

A tanfolyam és vizsga díja 15.000,- Ft, amely tartalmazza az oktatási segédanyag költségét is.

A tanfolyamon való részvétel alapkövetelménye: középfokú végzettség, minimum 10 év szakmai gyakorlat és az állami vadászvizsga megléte (vagy a hatósági állatorvos felügyelete alá rendelt kisegítők szakképzési követelményeinek teljesítése, a 43/2011. (V. 26.) VM rendelet 14. § (2) c. pontjában foglaltak szerint).

A tanfolyamra jelentkezni a csatolt jelentkezési lapon, legkésőbb 2019. március 30-ig lehet. A kitöltött és aláírt jelentkezési lapot pdf formátumban az omvkpest@t-online.hu címre kérjük elküldeni.

A jelentkezőknek a tanfolyam időpontjáról, programjáról – elektronikus úton az általuk megadott e-mail címre - részletes tájékoztatást küldünk. A képzést minimum 10 fő jelentkezése esetén indítjuk el és arra maximum 50 fő jelentkezését tudjuk fogadni.

 

4./ Adatvédelmi szabályzat

Véglegesítettük a jogi tanácsadónkkal az Adatvédelmi szabályzatunkat, melyet mától megtaláltok a google drive meghajtón, a szokásos helyen a többi szabályzattal együtt, de emailben is kiküldjük a részetekre. 

Lényege:

- az Adatvédelmi szabályzat egy 15 oldalas dokumentum, megfelel a GDPR előírásainak, és a Vadászati Védegylet által küldött mintára épül, ez a legfőbb dokumentumunk,

- az Adatkezelési tájékoztató tagoknak, alkalmazottaknak és vendégvadászoknak szóló 9 oldalas anyag részletezi az adatok kezelését, részleteiben megfelel a Szabályzatnak.

 

Amit tennünk kell:

 

- Az adatkezelési tájékoztatót és a Szabályzatot kérjük olvassátok át - Szabályzatok,

- Az adatkezelési tájékoztató 1. számú mellékletét, az adatkezeléshez hozzájáruló nyilatkozatot aláírva hagyjátok benne a beíróba, onnan összeszedjük, vagy a Közgyűlésre kérjük hozzátok magatokkal,

- mindkét beíróba az adatkezelési tájékoztató kihelyezésre került már, üres nyilatkozatokkal együtt,

- a szigorú adatkezelési előírások miatt, ezentúl minden vendégként meghívott vadásszal alá kell íratnia a meghívó vadásznak egy nyilatkozatot és ismertetnie kell az adatkezelési szabályokat. Ezt csak egy vendég esetében egyszer kell megtenni, az első meghíváskor. A nyilatkozatokat gyűjtenünk kell, így azokat hagyjátok a beíróba, és aki tudja lefotózva küldje be a wesselenyivt@gmail.com címre.

 

5./ Közgyűlés előzetes - tervezett - időpontja 2019.03.30 szombat, 9-14 óra

Csak a tervezett időpontról szeretnénk tájékoztatni Benneteket, hogy ütemezni tudjátok a hétvégéket. Végleges megerősítést március közepén fogunk küldeni.

 

Vadászüdvözlettel....

br.Wesselényi Vt. Intéző Bizottsága

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.